2012. augusztus 13., hétfő

Színes gombák a kertben mindenütt

Megint egy ötletes dolgot találtam a http://www.filthwizardry.com-on, remélem Nektek is tetszeni fog. Jó kis program a gyerekeknek, és alig kell hozzá valami. Nézzük a képeket:

Kellékek: alufólia, kindertojás műanyag része, hurkapálcika, gyurma, tempera

A műanyag kindertojásfél és a fólia segítségével gombákat formázunk úgy, hogy az alján a hurkapálcából egy kis nyél legyen, amivel majd a gyurmába szúrhatjuk a kifestéshez.

Eddig sima ügy. :)

Ezután kifestjük a kis gombákat.

Minél többet, minél színesebbre!

Aztán elhelyezzük őket a fűben, kedvünkre. Klassz kis kert lesz, lehet benne játszadozni kis állatokkal, vagy tündér babákkal... 






2012. augusztus 11., szombat

Régi ajtók újra

Ha egy öreg ajtó mesélni tudna... Biztos, hogy sok izgalmas történettel lennénk gazdagabbak, és megoldódna egy csomó rejtély. Mindenesetre a régi, gyönyörű ajtókat megéri újra gondolni, ha már az eredeti funkciójukban nem is használhatóak. Rengeteg ötlet, csodaszép képekkel:
















Mindet elfogadnám. :)

2012. augusztus 7., kedd

3 játékötlet

3 játékötlet a parents.com-tól, hogy ezt a délutánt se felejtsük el! :)

Egyszerű, de annál jobb! Csak pár műanyag puhár, meg ping-pong labda kell hozzá. Számozzátok meg a poharakat, aztán hajrá! Lássuk, ki tud jobban célba dobni! A poharakba esetleg töltsetek egy kis vizet, úgy nem borul fel olyan könnyen!



Kellékek: Úszósapka, borotvahab, pufi. Talán a kép mindent elmon... Fújjátok be borotvahabbal a sapkát. Ezt viseli a csapat egyik tagja. A másik megadott távolságból dobálja a pufikat. Akinek 1 perc dobálás után több ragad a habba, az a csapat nyer!



Aki szokott tévézni, annak ez a játék ismerős lehet az "1 perc és nyersz" című műsorból. Egy zsepis dobozba tegyetek ping-pong labdákat. Ezt erősítsétek a derekatokra, és lehet riszálni. A cél, hogy a labdák 1 percen belül kiessenek a dobozból. Mehet zenére is! :)

Jó mulatást!

PIKNIK!

Mezítláb sétálni a füvön, a parkban. Szendvicset enni kosárból. Papírsárkányt eregetni, vagy hanyatt feküdni a takarón és csak bámulni az eget. PIKNIK! Szerintem ez az egyik legjobb program családilag is. Nézegess piknikezős képeket, aztán keress egy jó helyet hozzá, és hétvégén mehet a menet! Még az is lehet, hogy ott találkozunk...












2012. augusztus 4., szombat

Könnyű, délutáni

Ha valami laza nyári elfoglaltságot kerestek, itt egy lehetőség. Egyszerű, maradandó. Ráadásul jól néz ki. Tökéletes kis program szombat délutánra.
Nyári függődísz faágakból, kagylókból. Lehet variálni, ha nincs faág, használjatok szívószálat, kagyló helyett gyöngyökkel is lehet... 


2012. augusztus 2., csütörtök

Könyv könyvespolc

Ezt az ötletet első látásra imádtam. Nekem való. Egyszerű, de cseppet sem unalmas gondolat! 



DIY polc, régi övekből, és deszkából



Egy szép polc nem olcsó mulatság. Vagy mégis? Ez itt egyszerűen kivitelezhető, és szerintem nagyon  jól néz ki. Színesben is el tudnám képzelni, akkor akár a gyerekszobába is mehet, vagy alakítható bármelyik otthon stílusához.


Itt találtam: http://www.designsponge.com

Hol is készült ez a kép?

A nyaralásról egy-egy képet jó kirakni a falra. Amire szeretsz ránézni, és átsegít a szürke, esős napokon. Itt egy ötlet, hogy mindig pontosan tudjátok, hol lett megörökítve az adott pillanat. 
(Jó-jó, nyilván sosem felejtitek el, de ez így sokkal különlegesebbé is teszi, és szerintem nagyon jól néz ki.)

Tépd le a térképből azt a kis darabot, amin szerepel a Ti helyetek. Hímezd körbe, ehhez nem kell nagy kézimunka tudás. Tedd keretbe a családi fotóval együtt, aztán ki a falra, és gyönyörködjetek benne gyakran!


Köszönjük, Pink and Green Mama! :)

2012. augusztus 1., szerda

A plüssök helye

Szuper ötlet a Come together kids-től: a plüss játékokat dobjátok be egy nagy textil zsákba, így nincsenek szanaszét, és lesz egy jó kis babzsák fotel féle kényelmes hely a gyerekeknek. 
Nézzétek csak: