2012. július 17., kedd

Nyári program: kóstoljatok meg új gyümölcsöket!

Hétfő is, meg eső is, az ilyen napokon jönnek a mesefilmek, a kártyák, és társasjátékok, meg az ábrándozás, hogy mennyivel jobb lenne valahol a tengerparton kókuszt enni. 
Erről pedig eszembe jutott a nyári bakancslistámról az egyik program: hogy megmutatok a gyerekeknek néhány olyan gyümölcsöt, amit még nem ismernek. Felkerekedtünk, és beszereztünk 1-1 olyan darabot, ami bár könnyen elérhető a hipermarketekben, mégis kimaradt eddig az életünkből. 

Ezeket próbáltuk ki:
Pepino, physialis, karambola, kumquat, papaya, khaki


Mindet nyersen kóstoltuk végig, és ez is egy olyan program, amit mindenkinek tudok ajánlani, izgalmas lesz!

Pepino - vagy tojásdinnye. Az íze a sárgadinnyéhez hasonlít leginkább.


Physialis - vagy földicseresznye. Peruból jött, és úgy is hívják: Vénusz köldöke. Ki kell bontani a levélruhájából a kissé ragacsos bogyót, és azonnal ehetjük is. Édes és savanyú, ebből ettek legtöbbet a gyerekek. Csokifondübe mártogatva mennyei lehet!


Karambola - vagy csillaggyümölcs. Savanykás ízű, nekünk nagyon ízlett! Azt olvastam, hogy gyengén megsózva kiváló szomjoltó. 



Kumquat - vagy koktélnarancs. Az egész ehető, a héja is. Az íze, mint narancsé.


Papaya - tulajdonképpen gyógynövény, emésztőrendszeri, ér,- és bőrproblémákra kiváló. Rengeteg módon fogyasztható, nyersen a héját és a magját eltávolítva a legjobban élvezhető. 


Khaki - vagy datolyaszilva. Szerintem nagyon hasonlít a mangóhoz. A gyerekek vihognak a nevén, de legalább hamar megjegyzik. Sajttal, vagy mézes joghurttal is ajánlják, tényleg finom, tegyétek próbára!



Jó étvágyat, jó mulatást!

2 megjegyzés:

  1. Ma találtam rád, egy ismerősöm posztolt a facebook-on. Nagyon klassz a blog, sok sikert hozzá.
    Erika

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy tetszik és köszönöm, hogy írtál! :)

    VálaszTörlés