2012. június 11., hétfő

Családi szokás...Ugye Nektek is van már?

Minden családnak kellenek saját tradíciók. Pillanatok, amelyek egyértelműen csakis a mieink. Beleivódnak az életünkbe, és szorosabbra fonják a szálakat a családtagok között. Mindegy, hogy 5 percig, vagy 1 hétig tartanak, a családi hagyományok erősítik az összetartozás érzését a családon belül. Apró összekacsintások, amit nem érthet rajtunk kívül senki más. Ahogy Robert De Niro mondja: "a bizalom köre". 

5 olyan ötletet hoztam, ami bármelyik családba bekerülhet, mint egy-egy kedves szokás.


1. Évszakonként egyszer
Válasszatok egy olyan helyet, ahová mindannyian szívesen mentek, és ezt a helyet minden évszakváltáskor látogassátok meg együtt! Lehet egy séta, biciklitúra, vagy hosszabb kirándulás, de akár egy jó étterem is. 2. Üzenőfal
Hagyjatok egymásnak kedves, biztató vagy vicces üzeneteket rendszeresen, mondjuk egy falra szerelhető kis táblán , a konyhában, vagy az előszobában!

Forrás3. Fix kérdés - fix válasz
Amikor kamaszkoromban megérkeztem, anyám mindig azt kérdezte: Megjöttél? És erre én mindig azt válaszoltam: Nem, de bármelyik pillanatban itt lehetek. Vannak ilyen rövid szösszenetek, ami, ha elmarad hiányzik, esetleg úgy érzed, valami nincs rendben. És gyakran előfordul, hogy egy nagy röhögés lesz belőle.
Forrás4. Csúcspont - mélypont
Emlékeztek erre a játékra a "Velem vagy nélküled" című fimből? (Aki nem látta, az gyorsan pótolja! Kihagyhatatlan!) Akár az úton hazafelé az iskolából, vagy este a vacsoránál is működik. Minden nap, mindenki elmondja, hogy mi volt a napjában a legjobb, és a legrosszabb. Nekem régi kedvencem, és nálunk mindenki igényli és szereti.


Forrás


5. Pizza-péntek
Minden pénteken otthon, saját kezűleg süssetek pizzát, vagy amit mindannyian szerettek. Lényeg, hogy együtt készítsétek el! Vacsora közben pedig nézzetek meg egy klassz családi vígjátékot. :)


Forrás


"Néha a legapróbb családi hagyományok szülik a legdrágább emlékeket" Nicole Wise 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése